Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Algemene Luchtvaart (ALA)

De Algemene Luchtvaart Afdeling (ALA) is de afdeling voor luchtvaartliefhebbers die niet direct actief zijn bij de specifieke luchtsporten, maar die vooral op de hoogte willen blijven van de luchtvaartwereld van vroeger en nu. De ALA kent leden door heel Nederland en daarbuiten.

Leden van de ALA ontvangen elke twee maanden het blad ‘Verenigde Vleugels’, het grootste tijdschrift voor de Nederlandse luchtvaarthistorie, en ontvangen regelmatig e-mails met het laatste nieuws op dat gebied.  Zij kunnen meedoen aan excursies en bijeenkomsten om meer over de luchtvaartwereld te weten te komen en kunnen natuurlijk ook zelf de lucht in om te vliegen. Ook krijgen zij 25 % korting op toegang tot het Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome voor een gezin met maximaal 5 personen.

De ALA werkt samen met de Vriendenkring Aviodrome en de Koninklijke Nederlandse Vereniging ‘Onze Luchtmacht’ afdeling Schiphol en N-Holland. Leden zijn welkom op elkaars activiteiten. ALA-leden hebben gratis toegang tot de evenementen tenzij anders vermeld, andere KNVvL'ers, leden van de Vriendenkring, en die van de KNVOL,  afdeling Schiphol-N-Holland betalen een toeslag van € 5,-.

Lid worden

Wilt u ook tegen banden van een vliegtuig schoppen en interessante verhalen horen, word dan lid van de ALA. U ontvangt tevens zes keer per jaar het blad 'Verenigde Vleugels’ - het grootste tijdschrift op het gebied van de historische luchtvaart in Nederland -, een maandelijkse Nieuwsbrief en natuurlijk een aanbod van verschillende excursies en lezingen in binnen- en buitenland.

Aanmelden voor de ALA kan online. De contributie kunt u vinden op deze pagina

Programma

Bekijk de activiteiten van ALA op deze pagina.
 

Nieuwsberichten

ALA te gast op vliegkamp De Kooy
Algemene Luchtvaart (ALA)

Op woensdag 26 september 2018 was ALA te gast op het vliegkamp De Kooy in Den Helder. Een eindje rijden maar dan krijg je ook wat.

Het bezoek begon met een prachtige lezing van de commandant over de MLD, haar geschiedenis en de veranderende taken binnen defensie. Alles vergezeld van prachtige foto’s en filmpjes met mens, boot en vliegtuig in Nederland en op missie in en rond Afrika of het Caraibisch gebied.

Terecht zijn ze bij de MLD trots op Vaandel en Militaire Willemsorde vanwege de buitengewone inzet tijdens WO2.

lees verder

Rondleiding TU Delft, faculteit Lucht- en Ruimtevaart
Algemene Luchtvaart (ALA)


Het is de ALA gelukt om voor u een unieke rondleiding te organiseren bij de TU in Delft, Faculteit Lucht- en Ruimtevaart.

We gaan op vrijdag 12 oktober 2018!

lees verder

29 september bezoek aan PS Aero
Algemene Luchtvaart (ALA)

Op zaterdag 29 september gaan we met de ALA wederom naar PS Aero in Baarlo. PS Aero houdt zich bezig met de restauratie, verkoop en verhuur van vliegtuigen aan particulieren, musea, bedrijven en bijvoorbeeld voor film- of TV opnamen.

PS Aero is geen museum; groepen krijgen een rondleiding van ongeveer 2 uur en een filmvoorstelling.

De rondleiding start om 13:00 uur en de kosten bedragen 10 euro (cash af te rekenen).

Inschrijving staat open voor alle leden van de KNVvL.*

lees verder

Geslaagde excursie naar Lelystad Airport
Algemene Luchtvaart (ALA)

Op een zonnige woensdag 22 augustus verzamelde zich een groep van 25 luchtvaartenthousiasten op het parkeerterrein van de nieuwe terminal op Lelystad Airport. Een deel kwam via de ALA en ook de afdeling Schiphol/Noord-Holland van Onze Luchtmacht leverde een flink aantal deelnemers.

We werden ontvangen door de projectleider van de combinatie Lelystad Airport. Het gebouw is in ruwbouw klaar, maar moet nog afgewerkt worden. Zo moeten de verschillende installaties nog geplaatst worden. 

lees verder

Dagje Lelystad met de ALA
Algemene Luchtvaart (ALA)

Op 20 oktober kunt u met de ALA mee naar Lelystad.

We brengen eerst een bezoek aan de Vroege Vogels en krijgen daar een rondleiding door hun museum. Vervolgens gaan we naar de Catalinahangaar en we sluiten de dag af met de Black Shapes bij Zelfvliegen.

De kosten zijn 12,50 euro. ALA leden krijgen 2,50 korting en betalen 10 euro.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.