Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Contact en bestuur

Wil je meer weten over deltavliegen, de afdeling Deltavliegen of wil je contact met een van de bestuursleden of commissies? Hieronder vind je alle contactgegevens. Wil je meer weten over de KNVvL, dan kun je het beste direct contact opnemen met de KNVvL zelf via de contactpagina bovenaan in het menu.

Onderaan de pagina staan de actuele vacatures. We zoeken mensen voor korte klussen en voor het meedoen aan het bestuur, de commissies en de redactie van Lift. Wil je meehelpen en zoek je een korte of een lange klus? Kijk dan even onderaan de pagina!

Het bestuur van de afdeling Deltavliegen

Het bestuur van de afdeling Deltavliegen bestaat uit:

En 5 algemene bestuursleden:

 • Adrie Bijsterbosch: aandachtsgebied stekken en luchtruim
 • Frans Icke: aandachtsgebied veiligheid en examens
 • Harm Darwinkel: aandachtsgebied kader en opleiding
  Bereikbaar via 06-25090854
 • Heleen van den Bos: aandachtsgebied communicatie
  Bereikbaar via communicatie.deltavliegen@KNVvL.nl en 06-41280091

Commissies

De afdeling heeft ook verschillende commissies. In veel van deze is een bestuurslid actief. Sommige commissies hebben ook vacatures. Die staan onderaan de pagina.

Verslagen en agenda

Hieronder vind je de verslagen van de bestuursoverleggen en de agenda voor de aankomende vergaderingen.

Geplande bestuursvergaderingen:

 • Geen

Verslagen afgelopen bestuursvergaderingen:

Examencommissie

E-mail: examen@iq180.nl
Telefoon: 020-6249743
Leden: Frans Icke

Brevettencommissie

E-mail: brevetten@zeilvliegen.nl
Leden: Aernout Drijver

Communicatiecommissie

E-mail: communicatie.deltavliegen@KNVvL.nl
Telefoon: 06-41280091
Leden: Heleen van den Bos, versterking gezocht!

Stekkencommissie

Leden: Adrie Bijsterbosch, Frits van Dijk, Heleen van den Bos, Jan Gorisse, Robert Benjamins

Commissie techniek en veiligheid

E-mail: veiligheid.deltavliegen@KNVvL.nl
Leden: Harm Darwinkel,  Koos de Keijzer, Martin van Helden

Kadercommissie

Leden: Harm Darwinkel, Aernout Drijver, Frans Icke, Koos de Keijzer

Sportcommissie (wedstrijden)

E-mail: sportcommissie.deltavliegen@KNVvL.nl
Leden: Annet Vieregge, Arne Tänzer, Harm Darwinkel, Martin van Helden, Sander van Schaik

LIFT - geen commissie, wel belangrijk

LIFT is het blad van de afdelingen Deltavliegen en Schermvliegen, en wordt grotendeels door de schermvliegers gemaakt. Op dit moment is er géén redacteur voor de afdeling Delta. Zie hieronder!

Vacatures

Wil je een commissie helpen, dan kun je altijd direct contact opnemen met de betreffende commissie. Je hulp is altijd welkom. Daarnaast hebben we nog wat hulp nodig met de volgende projecten of acties:

 • Voorzitter voor de afdeling Deltavliegen
   
 • LIFT - Het afdelingsblad zoekt één of twee redacteuren Delta.
  De huidige redactie bestaat alleen uit parapentisten. En hoewel ze het beste voor hebben met deltavliegen en ons echt ons plekje in het blad wel gunnen, hebben ze te weinig kennis van zaken om goede artikelen te produceren. We zoeken in ieder geval iemand die op artikelen wil jagen en die mensen aan wil sporen kopij aan te leveren. Daarnaast is iemand die artikelen kan redigeren erg handig. Meer info bij Heleen: communicatie.deltavliegeng@KNVvL.nl.
   
 • Standbemanning voor de luchtsportbeurs januari 2019
  Op 28 januari staat de KNVvL op de Nationale Luchtsportbeurs in Warmond. In de stand worden ook de afdeling Deltavliegen en Schermvliegen vertegenwoordigd. Een paar bestuursleden zijn aanwezig, maar we kunnen nog wel wat versterking gebruiken. Vind je het leuk om een paar uurtjes te helpen? Neem dan contact op met Annet: secretaris.deltavliegen@KNVvL.nl.

 

 • Krijg deltavliegen op tv met Omroep MAX
  Omroep MAX wil graag in hun locatieuitzending rond Koningsdag, vanaf Paleis het Loo, aandacht besteden aan deltavliegen. Het liefst met ook echt vliegen in beeld (een piloot die landt op het door hen afgezette terrein bijvoorbeeld), en een wedstrijdpiloot die kan vertellen over het dan aanstaande NK. We zoeken iemand die het leuk vindt dit helemaal of gedeeltelijk te coordineren. Dat begint met het contact aanhalen met de omroep om te vragen of ze nog steeds interesse hebben... Meer info: communicatie.deltavliegen@KNVvL.nl

 

 • Wat doet de KNVvL voor ons? Bemoei je ermee in de centrale commissies
  De KNVvL wil beter aansluiten bij de afdeling Deltavliegen, en duidelijker maken wat de vereniging eigenlijk voor de leden doet. Daarvoor zijn er centrale commissies opgestart, waar piloten van elke afdeling invloed hebben op wat de KNVvL doet. Vanuit onze afdeling zoeken we serieuze versterking. Lees meer over de centrale commissies of neem contact op met Heleen: communicatie.deltavliegen@KNVvL.nl

 

 • Krijgen we deltavliegen ook op de Dag van de Luchtsport?
  Bevlogen vliegcollega's van de afdeling Zweefvliegen organiseren in 2018, midden in het zomerseizoen, de allereerste Dag van de Luchtsport. Binnen onze afdfeling is daar ook al vaak over gesproken, maar wij krijgen het met elkaar niet van de grond. Nu wordt het voor ons georganiseerd, en de organisatie is inmiddels goed op dreef. En ja, deltavliegen mag meeliften op hun organisatietalent! Dat moet echter wel gecoordineerd worden. Je staat er niet alleen voor; er is een groep piloten vanuit Zweefvliegen actief, en ook de communicatiecommissie van de afdeling Deltavliegen helpt mee. Er zijn al twee piloten zijdelings bij betrokken, maar die kunnen versterking gebruiken. Meer info: communicatie.deltavliegen@KNVvL.nl
   
 • Aanpakkers voor promotieklussen
  In de plannen van de afdeling staat promotie van de sport bovenaan, zowel naar buiten toe als naar bestaande piloten toe, om die lekker aan het vliegen te houden. Er is geld voor gereserveerd, en op de ALV's geven leden steeds aan dit belangrijk te vinden. Maar, er is niemand die deze kar kan trekken en ook het vinden van vrijwilligers is heel erg lastig. Wil jij je zo nu en dan eens inzetten voor wat promotie, of kunnen we jou benaderen als de televisie, radio of andere media iets van ons willen en ze een aanspreekpunt zoeken? Of wil jij juist overzicht houden over wat er allemaal gebeurt en de aanpakkers met elkaar verbinden? We horen graag van je!

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info