Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Op deze pagina houden we onze leden op de hoogte van al het nieuws rondom deltavliegen. Activiteiten van de afdeling, nieuws over materiaal en vliegstekken enzovoorts. Heb je zelf een nieuwtje of organiseert je club een activiteit? Stuur dan een bericht naar communicatie.deltavliegen@KNVvL.nl.

Nieuwsoverzicht

KNVvL 111 jaar!
Afdelingen

De KNVvL bestaat 111 jaar en dat willen we vieren!

We organiseren daarom een fotowedstrijd waarbij de deelnemer met de mooiste foto wordt beloond met een zweefvlucht of een ballonvaartbon ter waarde van € 50!

Maak jij als luchtsportliefhebber de mooiste foto's? Of heb je gewoon altijd als eens willen zweefvliegen of ballonvaren?

Doe mee en win! 

lees verder

Reactie RTL-nieuwsbericht bijna-botsingen parachutisten en General Aviation
Afdelingen

De KNVvL is verbijsterd en ontstemd over het feit dat het Analyse Bureau Luchtvaart (ABL), onderdeel van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), voorval meldingen heeft doorgezet naar de landelijke media. Het ontbreken van enige context wordt door de media lukraak ingevuld en van een conclusie voorzien die vooral gericht is op negatieve aandacht bij het grote publiek. Juist nu de Just Culture binnen de General Aviation positieve vormen begint aan te nemen en het convenant tussen ILT en de KNVvL vruchten afwerpt is deze actie vernietigend voor het vertrouwen binnen onze sector. Dit mag niet gebeuren en we zullen er met ILT binnenkort zeker over gaan spreken.

lees verder

Najaarsvergadering Ledenraad KNVvL
Afdelingen

De najaarsvergadering van de Ledenraad van de KNVvL zal plaatsvinden op woensdag 21 november 2018.

Locatie: Hotel en Congrescentrum Papendal, Papendallaan 3, Arnhem
Tijd: 19.30 uur
Inloop: vanaf 19.00 uur

De leden en plaatsvervangende leden van de Ledenraad ontvangen een uitnodiging.

Wanneer je aanwezig wilt zijn kun je dit aangeven door een mail te sturen naar office@KNVvL.nl

lees verder

Lezing overlandvliegen
Deltavliegen

Na het succes van de overlandlezing vorig jaar (met Frank & Gijs) en de eerdere lezing in 2012 alweer (met Martin & Koos) komt er vrijdag 26 oktober een vervolg in Leusden. Inloop is vanaf 19.00 uur; de lezing begint strak om 19.30 uur.

De derde lezing overlandvliegen wordt verzorgd door Harm Darwinkel (overland voorbereiding: kaart en wat er meer bij komt kijken) en Arne Tänzer (overlandvliegen: techniek & tactiek).

lees verder

Luchtruimherziening 2023 - behoeftestelling KNVvL ingediend
Operations

Het Ministerie Infrastructuur en Waterstaat is gestart met een project om de indeling en gebruik van het Nederlandse luchtruim te herzien.

Ze heeft daartoe een projectgroep ingesteld. Het huidige ontwerp stamt uit de jaren '50 van de vorige eeuw en voldoet niet meer qua operationaliteit en het steeds toenemende luchtverkeer.

De routes van Lelystad passen er niet echt in, hetgeen ook gelijk de bron is van de vele protesten hiertegen.

lees verder

26 oktober: 2e lezing overlandvliegen
Deltavliegen

Na het succes van de overlandlezig van vorig winterseizoen begint deze winterstop goed en vroeg met de tweede lezing over overlandvliegen, op vrijdag 26 oktober 2018 in Leusden. Voor iedereen die meer wil weten over een goede vluchtvoorbereiding én over het vliegen zelf.

Op het programma:

  • Harm Darwinkel: overlandvliegen - vluchtvoorbereiding
  • Arne Tänzer: overlandvliegen - techniek & tactiek
lees verder

Soesterberg Luchtvaartdagen: de KNVvL was erbij
Afdelingen

De KNVvL was met een mooie stand prominent aanwezig bij de Soesterberg Luchtvaartdagen (25 & 26 augustus). Dit tweedaagse evenement, georganiseerd door en op het terrein van het Nationaal Militair Museum, is in totaal door 13.000 mensen bezocht. De KNVvL was aanwezig met een stand vol informatie over al onze luchtsporten en daarbij was een heuse leeshoek ingericht met goede luchtvaartlectuur en veel beeldmateriaal. 

Met de gedachte ‘de jeugd heeft de toekomst’, zijn er maar liefst 700 gooivliegtuigjes uitgedeeld wat zorgde voor 700 blije kindergezichten.

Ook de kleurplaten voor de kleurplatenactie vonden gretig aftrek, de eerste kunstwerken hebben we al binnen! De mooiste inzendingen worden uiteraard beloond met een leuke prijs.

lees verder

Nederlandse kernploeg 6e op EK - met leuke filmpjes
Deltavliegen

Afgelopen juli vond het EK deltavliegen plaats in Krushevo, Macedonië. Een veld van bijna 90 piloten waarin Europese en Australische piloten zorgden voor een zeer sterke bezetting waarin onze kernploeg zich maar had te bewijzen. En dat deden ze, en ze maakten er ook nog mooie filmpjes van.

De resultaten van met name Arne waren erg goed met een eindklassering net buiten de top 10, terwijl het team een mooie zevende plaats veroverde in het totaalklassement. Rekenen we alleen de Europese prestaties mee (het was tenslotte een EK) dan haalde het team zelfs de zeste plaats.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info