Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Drones

Speciaal voor het commerciële dronegebruik binnen de ROC-light ontheffing heeft de KNVvL de afdeling Drones ingericht.

Als je je aansluit bij de KNVvL afdeling Drones kun je als piloot en bedrijf gebruik maken van de speciale voordelige Drone WA-verzekering die verplicht is bij een ROC-light ontheffing.

Deze collectieve verzekering loopt via Driessen & Rappange Verzekeringen, een gerenommeerde organisatie die meerdere verzekeringen voor de KNVvL en zijn luchtsportafdelingen in beheer heeft. Bekijk de voordelen voor bedrijven en piloten.


Nieuws
 

DJI verbetert geofencing technologie
Veiligheid

DJI, de wereldleider in civiele drones en luchtfotografietechnologie, heeft verbeterde geofencing technologie ontwikkeld om te voorkomen dat drone vliegers (ongewild) vliegen in gecontroleerd luchtruim, met name in de meest kritieke zones zoals in het verlengde van start- en landingsbanen.

Geofencing is het virtueel afbakenen van een geografisch gebied door middel van GPS. De drone ziet als het ware zelf dat hij het gebied niet in mag vliegen en zal dat dan ook niet doen.

lees verder

Eindstand FAI Drone Racing World Cup
Drones

De FAI Drone Racing World Cup is gewonnen door de 14-jarige Fransman Killian Rousseau.

De Nederlander Andrzej Krasny (aka SirCrashaLot, huidig Nederlands kampioen) eindigde op een verdienstelijke 27e plaats in een veld van maar liefst 669 deelnemers. Tom Koopmanschap behaalde de 54e plaats en Bas van 't Hul en Wim Reinders eindigden respectievelijk op de 115e en 280e plaats. 

lees verder

Let op: laagvlieggebieden boven kuststroken weer actief!
Drones

Let komende tijd extra op bij dronevliegen en hellingzweven boven strand- en duingebieden: de laagvlieggebieden zijn weer actief vanaf 15 oktober. Dat betekent dat zweefvliegen, deltavliegen en schermvliegen daar weer is toegestaan tot en met 14 mei 2019. Dronevliegers wordt aangeraden liefst een spotter mee te nemen, zoals in andere laagvlieggebieden al gebeurt. Veiligheid voor alles.

De Scherm-, Delta- en Zweefvliegers wensen wij weer veel mooie vluchten toe aan de kust! 

Lees hier de Vrijstellingsregeling Besluit Luchtverkeer

 

lees verder

Dronerace is topsport!
Drones

Dat is wat de 18 jarige Dennis Mennema laat zien als hij ook de 7e ranking van het Nederlands Kampioenschap dronerace op zijn naam schrijft !

Op 8 september werd de laatste ranking gehouden op het prachtige groene grasveld van Modelvliegclub The Red Baron te Wilbertoord.
Al bij de eerste rondes was duidelijk merkbaar dat menig DroneRacer alles op alles ging zetten om Mennema te snel af te zijn. De strijd was heel goed merkbaar en het ging er hard aan toe!

lees verder

Ontwerp voor ambulance-drone bekroond met prestigieuze prijs
Drones

Een Italiaanse industrieel ontwerper heeft een designprijs gekregen voor zijn ontwerp voor een ambulance-drone die een persoon over een afstand van 150 kilometer zou moeten kunnen vervoeren.

De ‘aero ambulance’ wordt aangedreven door geïntegreerde microturbines die de benodigde stroom leveren aan de elektromotoren.

De drone werd ontwikkeld door de vierendertigjarige Vincenzo Navanteri uit Italië. Aan de prijs, die ter beschikking werd gesteld door de Prins Alvaro de Orleans-Borbon Grant, is een geldbedrag van 20.000 dollar verbonden.

lees verder

Niels Meerdink wint 6e ranking
Drones

Niels Meerdink (Nelis FPV) uit Deventer heeft de zesde ranking gewonnen van het NK Drone Race 2018 in Emmeloord. Tijdens deze ranking heeft Niels moeten knokken om de andere piloten voor te blijven, maar al tijdens de voorrondes liet hij zien dat hij de track goed beheerste.

Toen eenmaal in de finale ook nog eens de grote favoriet Dennis Mennema (die de meeste rankings op zijn naam heeft staan) door een crash zijn rondes niet kon afmaken, was voor Niels de weg vrij. Natuurlijk bleef het spannend, maar Niels liet zich niet afleiden en bleef de andere piloten voor. Ook de uit Duitsland afkomstige gastpiloten konden hem niet bijhouden en eindigden op de tweede en derde plaats.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MinidronesInschrijven

locaties meer info