Officiƫle website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Historische luchtvaart

De Nationale Federatie historische Luchtvaart (NFHL) is een samenwerkingsverband van organisaties die zich allen bezighouden met het restaureren, onderhouden en demonstreren van luchtwaardige historische vliegtuigen. 

In 2002 is de Nationale Federatie Historische Luchtvaart opgegaan in de KNVvL afdeling Historische Luchtvaart. Deze afdeling doet er alles aan historische vliegtuigen niet verloren te laten gaan. Naast het behoud van mobiel erfgoed zorgt de afdeling ervoor dat historische vliegtuigen ook kunnen vliegen in Nederland. De veiligheid wordt gehandhaafd door middel van handboeken en zelfregelulering; de kosten worden gedekt door middel van subsidies.

Meer informatie over Historische luchtvaart.

De Fiets van Messel Award

Elke twee jaar reikt de Nationale Federatie Historische Luchtvaart de "Fiets van Messel Award" uit aan iemand of een organisatie die zich in Nederland verdienstelijk heeft gemaakt voor de historische luchtvaart. De prijs is in het jaar 2001 ingesteld, het voorbereidende werk werd door voormalig NFHL voorzitter Peter J. de Raaf gedaan. De prijs bestaat uit een prachtige ets van de Noord-Hollandse kunstenares Leentje Linders.

Lees meer over de Fiets van Messel Award.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info