Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Luchtvaartkennis

De afdeling Luchtvaartkennis behoort tot de niet-vliegende afdelingen van de KNVvL en is een kennisnetwerk voor liefhebbers met een diepgaande belangstelling voor de luchtvaarthistorie.

De afdeling is er ook voor mensen zonder grote kennis, maar met een algemene interesse voor bijvoorbeeld oude vliegtuigtypen. De jaarlijkse ledenvergadering is een ontmoetingspunt voor luchtvaarthistorici en auteurs

Het lidmaatschap van de afdeling luchtvaartkennis biedt enkele voordelen:

  • Leden van de Afdeling Luchtvaartkennis zijn automatisch kandidaat-lid van Air Britain Netherlands Branch. Air Britain is de Britse (uiteraard veel grotere) evenknie van Luchtvaartkennis, en geniet door haar uitgaven (Air Britain News, Aviation World, en grote aantallen boeken van hoogstaand niveau) wereldwijde bekendheid. Als lid van Luchtvaartkennis heeft u, via de bestuursleden, toegang tot het internationale netwerk van specialisten, en kunt u met ledenkorting de publicaties van Air Britain aanschaffen.
  • Het toezenden van door de afdeling gepubliceerde publicaties of aankoop hiervan tegen gereduceerde ledenprijs.
  • Stemrecht tijdens de jaarlijkse ledenvergadering.


Tijdschrift LUCHTVAARTKENNIS

De afdeling geeft het kwartaalblad LUCHTVAARTKENNIS uit (de hoofdletters werden gekozen om het blad van de afdeling te onderscheiden), vol zeldzame historische luchtvaartinformatie, vooral over de Nederlandse luchtvaart en die van de (voormalige) overzeese gebiedsdelen. Daarnaast ontvangende leden van de afdeling 6 maal per jaar het blad Verenigde Vleugels.

LUCHTVAARTKENNIS streeft niet naar het bereiken van een zo groot mogelijk publiek en wordt uitgegeven zonder winstoogmerk. Binnen de redactionele formule is nadrukkelijk ruimte voor het plaatsen van door lezers ingezonden artikelen waaraan nauwelijks beperkingen worden gesteld – behalve dan dat LUCHTVAARTKENNIS publiceert over onderwerpen die ergens anders al niet uitgebreid behandeld zijn of – voor nieuwe generaties – steeds opnieuw worden beschreven.

Luchtvaartkennis forum

Voor lezers van Luchtvaartkennis en geïnteresseerden is een forum opgezet. Doel van het forum is het bieden van een platform voor het stellen van vragen over luchtvaarthistorie aan meelezers en het voeren van discussies rond luchtvaarthistorie. Ook kunnen foto's en bestanden op het forum worden gezet (er zijn o.a. 70 foto's te vinden uit het album van A.G. von Baumhauer).

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van de afdeling Luchtvaartkennis.

Web: luchtvaartkennis.net
Forum: groups.yahoo.com/neo/groups/lvk-forum/info
E-mail: secretaris-luchtvaartkennis@KNVvL.nl

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MagazinesLEES MEER