Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Luchtvaartwetenschappen

Voor de vakmensen die in de Nederlandse luchtvaart werkzaam zijn heeft de KNVvL de afdeling Luchtvaartwetenschappen. Dit is het overkoepelende orgaan van de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaarttechniek (voor hoger en academisch gevormde luchtvaarttechnici), de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde (voor medici werkzaam in of met belangstelling voor de lucht- en ruimtevaartgeneeskunde) en 'Leonardo da Vinci' (vereniging van studenten Luchtvaart- & Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft).

De activiteiten van deze drie verenigingen bestaan voornamelijk uit het organiseren van voordrachten, symposia, congressen en excursies.

Voor meer informatie neem contact op met onze voorzitter.

Master Class Risk Assessment
Luchtvaartwetenschappen

Amsterdam, 12-16 March 2018 Have you ever been surprised by complexity? Results that were not predictable due to interactions that you hadn’t identified? More importantly: do you want to improve your system and become better prepared next time? Then this master class in risk assessment based on System Theoretic Process Analysis (STPA) is for you.

lees verder

Early Bird Offers - Master Classes Aviation Academy
Luchtvaartwetenschappen

Hereby we would like to offer you early bird registrations for our upcoming master classes at the Aviation Academy in Amsterdam. For more information about the events, click on the event name.

For these events the early bird prices are still available:

Master Class Human Factors and Safety (15-19 January 2018)
Early Bird ending at 1st of November 2017

Master Class Lean MRO (5-9 February 2018)
Early Bird ending at 15th of November 2017

Master Class Risk Assessment (12-16 March 2018)
Early Bird ending at 12th of December 2017

Master Class Incident Investigation (16-20 April 2018)
Early Bird ending at 16th of January 2018

lees verder

Inspirerende Ingenieurs 2017
Luchtvaartwetenschappen

Kom op zondag 8 oktober luisteren naar Inspirerende Ingenieurs. Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) presenteert tijdens het Weekend van de Wetenschap ingenieurs die vertellen over de bijzondere projecten waar ze mee bezig zijn, waar ze hun inspiratie vandaan halen en wat ze ermee willen bereiken. Met dit evenement biedt KIVI bezoekers de gelegenheid om een kijkje te nemen in de ‘ingenieurskeuken’.

Zonder ingenieurs geen bestaan wordt wel eens gezegd. Ingenieurs leggen de verbinding tussen wetenschap en praktijk, zetten kennis om in al die artefacten die ons leven aangenamer maken. Van smartphones tot bruggen, van schoon drinkwater tot gps-satellieten. Wie zijn die ingenieurs, waar halen ze hun inspiratie vandaan, met wat voor nieuwe projecten zijn ze op dit moment bezig? Op deze vragen zullen de ingenieurs ingaan en hun verhaal doen.
 

lees verder

NVvL-jubileumboek
Luchtvaartwetenschappen

De Nederlandse Vereniging voor Luchtvaarttechniek werd in 1941 opgericht, als onderdeel van de toenmalige ‘Vakafdeeling Luchtvaarttechniek’ van de KNVvL. Het doel van de NVvL is om luchtvaarttechnische kennis uit te wisselen en luchtvaartingenieurs met elkaar in contact te brengen, door het organiseren van lezingen, excursies en symposia. In de loop van de achterliggende 75 jaren is dat succesvol geweest. Zoals ook blijkt uit het recent uitgebracht boek, geschreven door DirkJan Rozema, getiteld: 

Nederlandse Vereniging voor Luchtvaarttechniek:
75 jaar platform voor kennisuitwisseling

lees verder

Jubileumeditie van AKCD wordt interessantste editie
Luchtvaartwetenschappen

De tiende editie van de Aviation Knowledge and Career Day vindt ook dit jaar plaats op de Hogeschool van Amsterdam. Het Leeuwenburg gebouw naast het Amstelstation is op 10 december het decor van een dag met een druk en afwisselend programma.

De AKCD is een jaarlijks terugkerend evenement waarop de Nederlandse en internationale luchtvaartbranche ruim podium krijgt om zich te presenteren. Het doel van de AKCD is het samenbrengen van de verschillende takken van luchtvaart, van commercieel tot militair en van professionals tot studenten.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.