Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Parachutespringen

Op dit gedeelte kun je algemene informatie vinden over parachutespringen in Nederland.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van de afdeling Parachutespringen, parachute.nl.

 

Nieuws

Recordpoging Parachutisten Team One6ix
Parachutespringen

Aankomend weekend, 27 en 28 oktober, zal team One6ix+friends op Teuge een poging doen om hun eigen sequential record van 2017 scherper te stellen. De recordpoging houdt in dat in vrijeval in formatie zoveel mogelijk verschillende figuren (sequential) gemaakt worden.

Het record van 2017 staat op 24 skydivers die 3 figuren hebben gemaakt. 

lees verder

In memoriam: Hein Cannegieter
Parachutespringen

Oud-journalist en parachutist Hein Cannegieter is op 3 oktober 2018 in Brussel op 75-jarige leeftijd onverwacht overleden aan een zware longontsteking. 

Afgelopen week is in besloten kring in Brussel afscheid genomen. Oud KNVvL-bestuurlid Bert Wijnands, die Hein van zeer nabij kende, woonde de plechtigheid bij. 

Velen kenden Hein van zijn boek ‘Handleiding voor een enkele reis aarde.’ 

lees verder

Teuge Skydive Summer Boogie groot succes met dank aan LVNL!
Parachutespringen

Van 28 september tot en met 30 september was het groot feest bij Nationaal Paracentrum Teuge.

Parachutisten uit heel Nederland, maar ook van over de grens tot zelfs de VS kwamen af op de tweede editie van de Teuge Shark Boogie.

Doel is om samen gave sprongen te maken onder leiding van internationaal bekende organisers. Eén van die organisers was Milko Hodgkinson uit de UK, de stand-in van Tom Cruise in zijn laatste film (Mission Impossible - Fallout).

lees verder

WK Parachutespringen in Australië
Parachutespringen

De Nederlandse delegatie is op 30 september vertrokken naar de WK parachutespringen te Australië.

Er zal worden deelgenomen in het onderdeel FS4 door team 'Out of the Blue'. Dit team bestaat uit Mechie Voermans, Mandy Feijen, Rick Verbunt, Ralf Pijnenburg en Bart Daenen.

Ook doet TeamNL mee aan het onderdeel speedskydiving: Thomas de Raat en Laura Surink strijden hier om de titel.

De delegatie wordt begeleid door teammanager Leon van Leeuwen.

lees verder

Skydive Hilversum op 9000 voet
Parachutespringen

Voor donderdag 20 en vrijdag 21 september heeft LVNL aan Skydive Hilversum bij wijze van proef een exithoogte toegekend van 9000 voet in plaats van de gebruikelijke 6000 voet.

Dit is tot stand gekomen dankzij KNVvL-overleg met de Luchtverkeerscommissie (LVC) - Strategisch Forum. Hierbij kunnen aanvragen voor luchtsport evenementen worden ingediend en besproken. Hiertoe is een proces ingericht wat steeds beter begint te lopen, waarbij overigens altijd een belangenafweging door het Ministerie wordt gemaakt.

lees verder

Tom Verschoorbokaal 2018 Rick Verbunt
Parachutespringen

De Tom Verschoorbokaal is na 10 jaar weer uitgereikt. De verdiende winnaar hiervan is Rick Verbunt. Hij ontving de bokaal uit handen van Henny Wiggers, voorzitter van de Sportcommissie Parachutespringen.

De bokaal wordt uitgereikt aan een jongere springer die grote resultaten heeft geboekt in de wedstrijdsport alsmede de opgedane kennis actief overdraagt. 

Rick voldoet ruimschoots aan deze criteria. Begonnen als indoor skydiver maakte hij zijn eerste parachutesprongen in 2015 waarna het snel ging. Nederlands kampioen indoor Dynamic 2-way in 2015, 2016 en 2017. Daarbij NL kampioen VFS in 2017. Verder deelname aan de WK indoor Dynamic 2015 in Tsjechië en deelnemer aan het NL record head-down grootste formatie 23-way dit jaar. Verder gaat hij met zijn FS4 team "Out of the Blue" deelnemen aan de Worldcup indoor skydiving te Bahrein en de WK formatiespringen te Australië, allebei oktober dit jaar.

De Tom Verschoorbokaal wordt normaal gesproken uitgereikt tijdens de NKP. Ook nu was dat het geval na het NK 2018 te Teuge. Rick was daar net Nederlands kampioen geworden in FS4 met het team 'Out of the Blue'. Passender kan het dus niet.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info