Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Terug naar nieuwsoverzicht

Dronerace is topsport!

13 september 2018

Drones

Dat is wat de 18 jarige Dennis Mennema laat zien als hij ook de 7e ranking van het Nederlands Kampioenschap dronerace op zijn naam schrijft !

Op 8 september werd de laatste ranking gehouden op het prachtige groene grasveld van Modelvliegclub The Red Baron te Wilbertoord.
Al bij de eerste rondes was duidelijk merkbaar dat menig DroneRacer alles op alles ging zetten om Mennema te snel af te zijn. De strijd was heel goed merkbaar en het ging er hard aan toe!

Snelle tijden
Ook Mennema wist dat de jacht geopend was en hij starte direct al met zeer
snelle ronde tijden op een track welke toch niet de makkelijkste zou zijn.
Ook de uit Duitsland en België afkomstige piloten wisten de rappe Fries niet bij te houden. Mennema pakte de snelste ronde tijd en wist zich ook in de finale prima staande te houden. “Ik vlieg zo goed als ik kan, en ben niet snel afgeleid” aldus Mennema aka DroneDFPV.

Topsport
Niet alleen Mennema zette snelle tijden neer, ook menig andere deelnemer liet zien dat de Nederlandse Droneracers heel wat in huis hebben. Zo kunnen we gerust zeggen dat ook de buitenlandse piloten weten dat het niveau erg hoog ligt. De organisatie van het NKDroneRace is al vanaf ranking 1 aardig ingespeeld om dit niveau hoog te houden. Zo zijn alle track of parcours ontwerpen steeds weer anders en worden deze vormgegeven door technische elementen afgewisseld door snelle banen en bochten. Een strenge maar sportieve jury is bij alle rankings aanwezig om toe te zien op naleving van de wedstrijdregels en piloten te begeleiden welke voor een eerste keer als gastpiloot aan een ranking mee doen.

Finale
De finale van het Nederlands Kampioenschap zal ook in Wilbertoord worden gehouden op 27 en 28 okt. De modelvliegclub The Red Baron zal dan samenwerken met de nabij gelegen voetbalvereniging. Hier zullen de beste 32 piloten uit het klassement dan strijden op de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen Dronerace 2018. Voor bezoekers is de toegang en parkeren gratis.

Daarnaast zal de finale live worden uitgezonden en te volgen zijn via een
livestream verzorgd door: TheDroneRacingFederation.com
Meer informatie over het NKDroneRace en de finale is te vinden op:
www.nkdronerace.nl

Complimenten aan Modelvliegclub TheRedBaron
Dankzij de enthousiaste hulp en medewerking van de Modelvliegclub The Red Baron
kijken we terug op een geweldig mooie wedstrijd!
Als de voorzitter druk bezig is om zijn veld er keurig uit te laten zien, zijn diverse leden al behulpzaam met het opbouwen van de diverse materialen. “Het ziet er zo mooi en geweldig uit” zegt de voorzitter nadat de vlaggen, poortjes en tenten zijn opgezet. Het applaus dat jullie ontvingen van alle piloten is dan ook zeer verdiend!

Wil je ook een ranking van het NKDroneRace in 2019 bij jou op de vliegclub?
Geef dit dan aan de subcommissie drones door per mail: support@nkdronerace.nl

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info