Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

KNVvL

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, de KNVvL, is dé organisatie voor alle luchtsporten en luchtvaart hobby's in Nederland. Vóór en dóór liefhebbers van de luchtvaart.

We starten, landen, vliegen, vallen, varen en bekijken alle takken van sportluchtvaart.

De KNVvL is ontstaan door het ballonvaren en  stond begin 20ste eeuw aan de wieg van alle belangrijke luchtvaartontwikkelingen. Onder andere KLM, Fokker en de militaire luchtvaart danken hun ontstaan aan de KNVvL. Vandaag kennen we de grote luchtvaart, de militaire luchtvaart en de kleine luchtvaart. De kleine luchtvaart wordt beoefend door ca. 25.000 sporters. Daarnaast zijn er minstens zoveel mensen die zich met luchtvaart bezig houden op het gebied van wetenschap en kennis, waaronder de vliegtuigspotters en de dagjesmensen die naar een veld gaan om luchtvaart als kijksport te aanschouwen onder het genot van een kop koffie en een stukje appeltaart. Weer anderen verzamelen luchtvaartboeken, tijdschriften en plaatjes of kleding. Wat te denken van bouwplaten en schaalmodellen.

Kleine luchtvaart

Als Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart vertegenwoordigen wij gebundeld in afdelingen veel vliegclubs, maar vooral leden. De KNVvL heeft veel technische en algemene luchtvaartkennis in huis. Veel leden zijn actief in meerdere luchtsporten en daarnaast werkzaam in de “grote luchtvaart”.

Soms in de lucht maar vooral op de grond wordt veel over zaken die de luchtsport aangaan gesproken. Vaak worden buiten ons om besluiten genomen die de kleine luchtvaart aangaan en voor deze verkeerd uitpakken. Verzuimd wordt alle kennis die nodig is, waar het de beslisser aan ontbreekt, maar de KNVvL in huis heeft, te raadplegen. Helaas is het bij vele niet bekend wat de kleine luchtvaart is en wie wij, luchtsportend Nederland, zijn. Via deze website informeren wij u graag wie wij zijn, maar vooral wat kleine luchtvaart is.

Subpagina's

Lidmaatschap (opzeggen) 
Locaties
Onderwijs
Operations
Organisatie
Sport en integriteit (NOC*NSF)
Veiligheid
Documenten

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MagazinesLEES MEER

locaties meer info